Followers

Sunday, 20 May 2012

Entah Apa-Apa Punya Plan

Last night nak tidur awal kononnya
Tapi gatal tangan dail 123
Nak cancel  "maxis data plan"

Baru-baru ni cuba ambil pakej 100MB =RM18 sebulan
Baru godek godek internet 2, 3 kali dah dapat mesej
Penggunaan dah 80%
Aikkk sekejap sangat
Lepas tu sampai pulak mesej 100% used
Apa kes?
100MB tu banyak mana?

Terus call 123 minta cancel
Susah nak kawal sebab benda tak nampak
Tapi dinasihat cancel 20 Mei sebab 100% guna tu adalah untuk 30MB
Rupanya Maxis ni bagi data plan berkala,
8 hari lebihkurang 30MB je boleh guna
Untuk 100MB kita kena guna dalam sebulan
Mak aiii
Matilah, nak congak bagai
Macam ler tak ada kerja nak buat
Semalam bila dah cancel datang pulak mesej
Dah pakai 39.2 MB terlebih pulak
Since keluar dah dari plan
Baki 9 MB tu kena charge 1MB = RM 10?
9MB dah berapa?
Sebab lebih limit untuk yang diberi bagi tempoh sehingga 20 Mei





telefon canggih tapi dah macam tong kosong tanpa internet



Gila ke apa
Ada yang nak kena haruk ni
Advise saya ntah apa-apa
Kalau gitu lebih baik saya stop bila genap sebulan
Cuma bayar seperti yang saya ambil untuk 100MB iaitu RM18

Digimon memang lebih baik
Bayar RM58
Gunalah sampai kejang kejung jari
Lupa off "use packet data" pun tak apa
Tetap itu saja yang dibayar

No comments:

Post a Comment